Digitális univerzalista tartalom- és reklámvállalat 2002 óta a márkák szolgálatában.
KilbeyKennedy - Theodora klip
2.5D motion photography klip az ausztrál sztárcsapatnak

BRIEF:

 A KilbeyKennedy ausztrál együttes 4. lemezének bemutatójára időzített music video készítése a Theodora c. számhoz.

MEGVALÓSÍTÁS:

Steve Kilbey számszövegei hangulatokat teremtenek, nem a szavak elsődleges értelmén van a hangsúly. A Theodora is ilyen hangulatképekből áll, és a szövegből sejtelmesen egy nő életének részletei bukkannak elő. A video klip kreatívkoncepciójának egyik eleme formai: teremtsünk atmoszférikus látványvilágot, az anyagi világ szabályaitól kissé eltérő elemekkel, mozgással. A megoldást a motion photography „műfajban” találtunk meg, ahol 2.5 dimenzióban, parallax animációval mutatjuk be a jeleneteket. Minden jelenet alapja egyetlen állókép, a képet felvágjuk síkokra, és a síkokat térben eltoljuk egymástól. Az előtérben lévő tárgyat – azaz a klipben a női alakokat – rotációs pontok mentén nagyon finoman megmozgatjuk, és az így láthatóvá váló, addig kitakart háttérrészleteket retusáljuk. A kreatívkoncepció másik része tartalmi: női arcokat, élet- és sorshelyzeteket mutatunk. A kezdő és zárójelenet egy női szem, és a klip során végig a női szemeken keresztül utazunk jelenetből jelenetbe (a zene 2/3-ánál lévő váltásig befelé megyünk a szemeken, onnantól kifelé). A szem szimbolikus pont, az anyagi és a metafizikai világ átjárója (a „lélek tükre”), ami a közös és egységes női lelket összeköti.

EREDMÉNYEK:

„HOLY CRAP! It’s fantastic! I love it. Very stylish and very mesmerising to watch...” Martin Kennedy (KilbeyKennedy, All India Radio)

„i fucking love it mate” Steve Kilbey (KilbeyKennedy, The Church)

„Megkapó, agyafúrtan sodró dal és hozzá egy megkapó, ötletesen magába szippantó videó. Egy különleges animációs technológiával készült, gyönyörű klip!” RECORDER

„Egy dal, amitől pár percre belefeledkezel önmagadba” HÍR24

„Ha megnézitek a klipet, pár pillanatra elfelejtetek minden mást, az biztos” Mindenegyben blog

Ismerj meg minket!
Odett Finance manager
#Madeira, #hegyek, #trekking