Danubius Hotels kommunikációs stratégia
Kommunikációs stratégia és digitális display-kampányok teljeskörű megvalósítása, kreatívkoncepcionálás integrált kommunikációhoz.

BRIEF:

2013 novemberében találkoztunk a Danubius Hotels marketingosztályával. Megfogalmazták, hogy a digitális kommunikáció területén nagy előrelépéseket szeretnének tenni. Mivel ezt a csatornát korábban kiegészítő jelleggel alkalmazták, szükséges volt egy olyan digitális kommunikációs stratégia megalkotása, amely önállóan és integrált kampányok fejlesztésekor is erősíti direkt vendég stratégiájukat.

MEGVALÓSÍTÁS:

Üzleti szegmensek alapján megalkottuk a célcsoportokat, akiket digitális csatornákon át elérhetünk. Elemeztünk korábbi piackutatásokat, valamint alaposan megvizsgáltuk a versenytársak kommunikációját, konzultáltunk online tour operatorokkal annak érdekében, hogy megtaláljuk, mi az, amiben eltérhetünk a piacon berögződött kommunikációs szokásoktól. A Danubius Hotels így nem terméket, hanem szolgáltatásokat kommunikál. Desztinációtól függetlenül, így minden belföldi háza ernyők alá rendezett szolgáltatáscsoportokhoz kötődő üzenetekkel hirdethető egy időben, azonos súllyal.

EREDMÉNYEK:

Hisszük, hogy az új, piacon nem megszokottnak nevezhető irány hozzájárul a Danubius Hotels közvetlen és közvetett márkaépítéséhez. Az online foglalások számában, valamint az ezeken át realizálódott bevétel arányában jól látható pozitív változás állt be 2014-ben. 2015-ben még tovább optimalizáltuk a megbízó, a neo és a partnerügynökségek közötti feladatmegosztást, amelynek értelmében az eddiginél még erősebb márkaőr szerepet vettünk fel: image- és relevanciaépítő kampányokra fókuszálunk, ezzel tovább erősítve a márkaértékeket.

Kapcsolódó munkák