A SZÁMOK MINKET IGAZOLTAK
Mit mutatnak a Ristorante digitális kampányának eredményei?

Digitális médiamix

A kitűzött KPI-okat a kampány egyértelműen túlszárnyalta. Az általunk javasolt látványos és változatos formátumok, célzási stratégia és folyamatos optimalizálás eredményeként több, mint 4,5M felhasználót értek el a hirdetések. Bár a kampány fő célja az imidzsépítés és az elérés maximalizálása volt, nagyon jó átkattintási arányt sikerült szállítanunk, amiben elévülhetetlen érdemei vannak az új kommunikációs platformnak is.

A számok igazolták, hogy a fiatalabb célközönség rendkívül jól reagál arra, ha a „Facebookon túli” közösségi csatornákon (Tinder, Snapchat, Pinterest, TikTok, Spotify) is megszólítjuk őket hirdetésekkel. Emellett bebizonyítottuk, hogy ha a kreatívok beleilleszkednek a fiatalok által látogatott platformok (pl.: Gamestar, IGN) összképébe, akkor az könnyedén túlszárnyalja az iparági átlag átkattintási arányt.

Influencerek

A kampány másik fontos építőeleme az influencer kommunikáció beemelése volt a médiamixbe. A már hagyományosnak mondható Instagram megjelenések mellett azokat a platformokat is kihasználtuk, aminek elsődleges felhasználói bázisát a fiatalok jelentik (Twitch, TikTok). A három csatornán összesen másfél millió embert sikerült elérnünk, ami rendkívül jó eredménynek számít.

A két legkiemelkedőbb eredményt Cristijan Twitch gamer és Sápi Vivi TikTokker érte el. Míg Cristijan csatornáján egy hónapon keresztül látható volt a Ristorante logója és pizzái, amivel összesen 345 ezer embert ért el, Sápi Vivi videójával minden várakozásunkat túlszárnyalta. A cikk írásának idején ez a szponzorált tartalom már 130 ezer kedvelésnél, valamint 932 ezer megtekintésnél járt – ezek a számok a szponzorált tartalmaknál kiemelkedő eredménynek számítanak.

https://www.tiktok.com/@viviensapi/video/6964807573828603142

Amire büszkék vagyunk

Filák Olivér, a Dr. Oetker digitális menedzsere elmondta: „A változatos médiamix hatékonyan támogatta mind az üzleti mind pedig a kommunikációs céljainkat. A kívül-belül megújult online aktivitással nem csak új területekre merészkedtünk, de megtettük az első sikeres lépéseket is a márka megfiatalításának irányába. Az influencer kampány eredményeire különösen büszkék vagyunk, ugyanis a meggyőző számok mellett minőségi tartalmak születtek, melyek egyaránt dicsérik a jól kiválasztott véleményvezéreket és a hatékony projektmenedzsmentet is”